FÜREDI GYÖRGY
kályhaépítő - stove maker
       +36-209-261-746
   kalyhakucko@gmail.com
Új kályhacsempék:
Kedvencek

Népies vakolt kályha tűzhellyel

       Népies vakolt kályha   

         takaréktűzhellyel

 

Lloyd sarokkályha

     Kék Lloyd sarokkályha

KERTI KONYHA GALÉRIA

Főzőkéményes kemence takaréktűzhellyel

Főzőkéményes nyári konyha takaréktűzhellyel és kiugratott kemencével az egykori pajtába. Helytakarékosság miatt került a kemence az épületen kívül; faláttörés után az épület és a kerítés közötti sávba. A boltíves ajtó mögött a tűztér van, feljebb pedig acélcső a bogrács felakaszásához. Az alagútjáratos kemence fűtését és sütését egy suberrel is lehet szabályozni. A kemence külső része később tetőfedést kap.

Kerti konyha búbos kemencével

Az autóbeálló helyén épült a kerti konyha kemencével, grillezővel, bográcsozóval és pultokkal. A kisebb hely okán került a kemence mellé a kémény, a pultok előtt bőven lehet forgolódni, s még akár egy asztal is elfér. A grillező oldalát megmagasítottam, egy polc is került bele, s ha nincs szükség oly erősen sütni, felemelhető a rács. A pultok mögé maradék járólapból készítettem burkolatot; ez könnyebben tisztítható mint a meszelt fal.

Nyári konyha a terasz előtt

Nagy méretű nyári konyha kemencével, takaréktűzhellyel és a kémény aljába került grillező-bográcsozóval. A berendezéseket kifüstölés nélkül egyszerre is lehet használni.

Kemence, kémény és grillező

Nyolcszögletű filagória fele került beépítésre ülőpadkás kemencével, kéménnyel, pultokkal és a pultba süllyesztett grillezővel.

Kerti konyha a sisakot formázó szaletli alatt

Kör alaprajzú szaletli alatt épült a konyha - félkör mentén elhelyezkedő elemekkel - hátsókéményes kemencével, grillezővel, bográcsozóval, tűzhellyel és téglával burkolt előkészítő pultokkal. A jobb helykihasználás érdekében készült a kemence bal oldalához a pult alá szintén téglaburkolatú polc. A mosogató alatt egy vízmelegítőnek is helyet adó szekrény, amely később faajtóval, függönnyel lezárható.

Konyha a lovastanyán

Lovastanyán készült konyhai együttes grillezővel, mosogatóval, előkészítő pultokkal - a jobb oldali pult alatt hűtőgép részére kialakított hellyel. Középen kétplatnis tűzhelyt, mellette pedig egy nagyobb méretű hátsókéményes kemencét építettünk, ahol négy 32cm átmérőjű pizza kényelmesen elfér. A kemenceretesz lezárása után a tűzhely továbbra is használható.